Hani şu Taahhütlü Faturalar var ya. Telefon Operatörleri ve İnternet Servis Sağlayıcıları tarafından gönderilenler.

 


Hani şu Taahhütlü Faturalar var ya.

Telefon Operatörleri ve İnternet Servis Sağlayıcıları tarafından gönderilenler.

Bakıyorsunuz ücretlerine Web Sayfalarında bir ayrı, Çağrı Merkezlerinde başka bir ayrı… Zaten; o ekli, bu indirimli, şu ücret dahil değil de ondan, bu eklenmemiş hali v.s. v.s. Net olarak bir tarife görmeniz ve ödeyeceğiniz  miktarı bilmeniz pek kolay değil.

Bir de taahhüt işi çıkarmışlar, o da başka bir mecburi dayatma. Efendim 275 TL ücret taahhüt verirseniz 75 TL’ye düşüyor (Ücretler temsilidir ama üç aşağı beş yukarı benzer uygulamalar mevcut). İyi de bu nasıl bir fiyat, nasıl bir indirim oranı böyle! 200 TL indirim çok düşündürücü. Bura da amaç indirim değil de başka bir husus olsa gerek. Yoksa böyle bir oranda indirim olmaz, olamaz.

İptal ettirmeniz gerektiğinde taahhüt ihlali olarak geriye dönük tüm faturalarınız 275 TL’den ücretlendiriliyor ve geriye dönük kaç ay geçti ise her ay için ilave 200 TL ücret talep ediliyor ve can yakıyor. Bir başka husus ise; taahhüt tarihini kaçırdığınızda, bir ay sonra 275 TL fatura gelince anlıyorsunuz ama gelen fatura bir önceki aya ait olduğundan bir de faturanın geldiği ay gelecek olunca size direk olarak 1,5 ya da 2 aylık fatura 275 TL olarak yansıyor ve 300 TL veya 400 TL fazladan ücret ödemek zorunda bırakılıveriyorsunuz ki ücretler böyle olunca devamında hemen yine taahhüt yenilemek zorunda kalıyorsunuz. Çünkü, taahhüt olmadan hizmetlerden almanız pek mümkün değil bu fiyat farkları nedeni ile.

Tarifelerin sadeleştirerek tüm müşterilerin anlayabileceği hale getirilmesi, ücretlerin ve indirim oranlarının makul seviyede tutulmasının sağlanması, taahhüt v.s. gibi müşteri aleyhine olan uygulamaların gözden geçirilerek müşteri mecburiyetinin ortadan kaldırılması gibi hususlar tarifeleri onaylayan ilgili Kurumun müşteri menfaatini de düşünmesi açısından bir gereklilik haline gelmiştir.

#gezisyenM

@gezisyenM

#basitamafaydalıbilgiler

#hepberaberyaşıyorsakhepberaberyaşayalım



Yorumlar